Welkom bij...
Kees van Kampen Kees van Kampen Kees van Kampen
Logo Nordic Fire

Rookkanaal

Voor installatie van een speksteen, hout of pelletkachel heeft u een goed werkend rookkanaal nodig. Het aansluiten van een rookkanaal voor houtkachels of een gaskachel dient nauwkeurig en vakkundig te gebeuren. Heeft u nog geen schoorsteenkanaal in uw woning en wilt u een openhaard of kachel aanschaffen dan is het niet noodzakelijk hiervoor een grote verbouwing uit te laten voeren. Onze jarenlange ervaring met het plaatsen van rookkanalen levert u de zekerheid en veiligheid die elke klant zoekt.

Kees van Kampen RookkanaalWe monteren op deskundige wijze een dubbelwandig RVS rookkanaal dat aan alle veiligheidseisen voldoet. Voor het maken van doorvoeren in de betonvloeren schakelen we een vakkundig bedrijf in. Doorgaans volstaat het om twee verdiepingsvloeren en een dakdoorvoer te voorzien van een keurige uitsparing. Alle rookkanalen die vanaf de eerste verdieping door de woning gaan moeten dubbelwandige rookkanalen zijn en worden omtimmert met een speciaal daarvoor vervaardigt onbrandbaar plaatmateriaal. De rookkanalen worden stevig verankerd met passende materialen zoals beugels en windankers. De beugels houden het rookkanaal in het midden op zijn plaats en worden aan de wand verankerd, deze beugels dienen tevens voor het monteren van het brandvrije plaatmateriaal.

U ondervindt weinig of geen overlast bij de montagewerkzaamheden. Deze worden binnen een dag uitgevoerd zodat u nog dezelfde dag van uw kachel kunt genieten.

Nordic Fire