Welkom bij...
Kees van Kampen Kees van Kampen Kees van Kampen
Logo Nordic Fire

Centrale verwarming

Installatie werkzaamheden vormen een groot deel van ons werk. Wij kunnen uw CV koppelen aan uw pellet- of houtkachel, zodat u ook in de rest van de woning de voordelen van deze kachel heeft. Ook plaatsen wij volledige centrale verwarmingsinstallaties inclusief de warmwatervoorziening. Indien gewenst plaatsen wij ook fraaie radiatoren of een volledige vloerverwarming.

Houtgestookte CV-installaties - ETA houtvergasser

Kees van Kampen ETA HoutvergasserWat betreft houtgestookte CV-ketels bieden wij u alle mogelijkheden die denkbaar zijn. Een goed voorbeeld is de ETA houtvergasser, voor veel mensen toch een onbekende manier van verwarmen. ETA biedt een goed alternatief als het gaat om het stoken op hout in combinatie met een CV-installatie. Of het nu gaat om een woning, woonboerderij, overheidsinstelling, bedrijfsloods of agrarisch bedrijf, voor iedere vermogensklasse en beschikbare brandstof bieden wij u een totaalconcept. Dit betekent voor u dat alles op elkaar afgestemd is en volgens alle voorschriften werkt. De ketels van ETA zijn niet voor niets gekwalificeerd als de schoonste ketels in hun klasse. Als installateur van ETA laten wij u graag de mogelijkheden van deze toepassing laten zien.

Warmtewisselaar en zonnecollectoren

Op een dak geplaatste zonnecollectoren vangen zonnewarmte op. Door het verzamelen van de warmte in een buffervat die via buizen door naar het opslagvat de "collector" lopen. Een zonnecollector zet door middel van een warmtewisselaar zonlicht om in energie en warmte. Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden voor ondermeer het verwarmen van de CV of het warme water.

Zonnecollector

Het opslagvat regelt de warmte. De behoefte en het aanbod zijn immers nooit gelijk. De warmte loopt via de warmtewisselaar naar het leidingwater. De naverwarmer zorgt er voor dat het water de juiste temperatuur krijgt en houdt. Doordat er weinig energie(gas) nodig is, zorgt de zonneboiler voor flinke energiebesparing.